Mezonit tretman za zatezanje kože lica

Tretman mezonitima je potpuni hit u oblasti liftinga lica. On podiže, zateže i podmlađuje kožu vidljivo i efikasno bez narušavanja mimike lica, hirurških rezova i komplikacija. Metoda je prirodna jer se podstiče proizvodnja vlastitog kolagena koji vremenom gubimo iz kože.
Rezultati su vidljivi odmah nakon tretmana a konačan rezultat dobijamo nakon 2-3 meseca u zavisnosti od brzine proizvodnje kolagena.
3D niti su specijalno nazubljene u svim smerovima, samim tim nakon ubacivanja ispod kože, one se zakače za tkivo i efikasno zatežu kožu. Ubacivanjem više niti stvara se mreža oko koje naš organizam stvara novi kolagen.
Nakon nekog vremena nit se apsorbuje tj.razgradjuje ali ostaje prirodno stvorena kolagenska mreža u Vašoj koži. Tako dobijamo zategnutu i jedru kožu lica i tela i efekat liftinga bez operacije.

Mezoniti koje koristimo za zatezanje kože su napravljene od biorazgradivog materijala, koji je bezbedan za upotrebu. Mezoniti se aplikuju pod kožu  pomoću elastične igle vodiča, koja se potom izvadi, a mezonit ostaje u koži. Aplikovana mezonit pokreće čitavu kaskadu procesa regeneracije i reparacije tkiva. Dovodi do stvaranja novog kolagena i elastičnih vlakana, aktivira angiogenezu tj. stvaranje novih krvnih sudova, čime se poboljšava dotok kiseonika i ishrana tkiva. Rezultat ovih procesa je zatezanje i podizanje opuštenih struktura i bolji kvalitet kože.

Tretman mezonitima je vrlo popularan metod zatezanja kože, jer daje brzo vidljive i stabilne rezultate, a pritom je minimalno invazivna i sigurna metoda, ne zahteva primenu opšte anestezije, mogućnost neželjenih efekata je svedena na minimum, tako da se pacijent odmah može vratiti uobičajenim ativnostima (uz poštovanje saveta lekara o nezi nakon tretmana). Neki lekari tretman mezonitima nazivaju „lunchtime lift“ ili „weekend face lift“. Rezutat 3D liftinga mezonitima traje oko dve godine.