0,5 kubika polutrajnog filera za punjenje usana

0,5 kubika polutrajnog filera za punjenje usana ili popunjavanje bora
  • Sve usluge u ordinaciji izvodi licencirani lekar.
Mnogo je mogućnosti za korekcije usana u smislu povećanja volumena i reoblikovanja, a naša preporuka je trajna metoda – Sintetski materjal  – Polutrajni filer.
Preparat je visoko polimerizovan što ukazuje na stabilnost njegovih molekula, kao takav on je trajno postojan jer ga odbrambene ćelije organizma ne tretiraju kao strano tkivo. Broj neželjenih reakcija praktično je sveden na minimum. Jednostavan je za upotrebu, estetski rezultati su odmah vidljivi, oporavak je brz, a rezultati  su trajni. Preparat je izuzetno bezbedan i može se primenjivati kod svih, uz posebnu opreznost kod osoba koje su izrazito alergične. Jedini kandidati kod kojih je kontraindikovana primena Bioplimera, a i drugih preparata su pacijenti gde postoji ranica ili virozna promena na usnama (herpes).
 
Svakako najpopularniji svetski antiejdžing preparat za oblikovanje lica su hijaluronski fileri, međutim na tržištu se može pronaći ceo niz proizvoda sa sličnim delovanjem ali od drugih materijala. Fileri od sopstvene masnoće, trombinski, kolagenski, kalcijum hidroksi-apatit, polilaktična kiselina….
 
Kolagen

Kolagen je prirodna supstanca poznata kao protein i glavni sastojak hrskavice, zuba i kostiju. Starenjem se smanjuje njegova proizvodnja u telu i osim novih bora, koža se opušta i nastaju bolovi, te ukočenost ekstremiteta. Kolagen se dobija se iz ljudske kože ili od krava (poznat koa bovine kolagen). Osim za postizanje volumena i regeneraciju kože, filer od goveđeg kolagena veoma je efikasan u lečenju ožiljaka od akni. Humani kadaverični dermis je koža koja se kultiviše sa kadavera, a onda injektuje u vaše lice. Ova supstanca daje dobre rezultate u punjenju udubljenja na licu.