Hirurška intervencija na telu

  • Hirurška intervencija na telu: lipoma, ateroma, mladeža, urasli nokat, dlaka ili zapaljenske promene!
  • Lokalna anestezija

Promene na koži su dosta učestala pojava. Mogu da budu različitog i porekla i kliničkih manifestacija. Većina je bezazlena ali postoje i one koje vremenom mogu biti izmenjene i postati opasne po život. Takav je slučaj i sa mladežima. Ukoliko mladež predje u maligni tumor melanom on spada u najzloćudnije tumore u organizmu. Sem mladeža i druge benigne promene tipa  ateroma, masnog tkiva lipoma i dr. zahtevaju ponekad hirurško uklanjanje.

Ateromi su takodje potkožno locirane, u odnosu na podlogu pokretne tvorevine, sa često vidljivim otvorom izvodnog kanala. Ispunjene su gustim masnim sadržajem, vrlo podložnim infekciji.

Lipomi su dobroćudni tumorii masnog tkiva različite veličine i lokalizacije. Vide se i palpiraju kao meke potkožne loptaste tvorevine.

 

 su česte, bolne promene najčešće na palcima stopala. Oštre ivice nokatnih ploča urastaju u okolno meko tkivo i delujući kao strano telo dovode do iritacije i zapaljenja. Usled oštećenja kože može se javiti gnojna infekcija a vremenom i granulacijsko tkivo koje bočno sve više pokriva nokatnu ploču.

Poliklinika Gracia Medika je specijalizovana u oblastima Opšte i Estetske hirurgije i uz pravi tim stručnjaka i  primenom najsavremenijih tehnologija i najviših medicinskih standarda, Poliklinika Gracia Medika doprinosi Vašem zdravijem životu, a kroz svoje odgovorno poslovanje i kvalitetnijoj brizi o pacijentima.